Hartmut Stockter

Hartmut Stockter

Engtrædemøllen
Foto: Zuhal Kocan

Hartmut Stockter prøver at belyse landskabets afkroge ved at fremstille bærbare “udflugtsredskaber” og stationære, mere eller mindre brugbare opfindelser og plastiske erkendelsesværktøjer med relation til landskab og dyreliv. Disse er fortællende, håndlavede genstande, åbenbart bygget af en opfindsom hjemmehåndværker. Der bruges de materialer som nødvendigheden dikterer – metal, træ, gummi og kunststof. En del af skulpturerne er kendetegnet af en æstetisk lighed med svundne tiders videnskabelige apparater, instrumenter fra fortidens ekspeditioner og eksperimenter. Stockter favoriserer en lavteknologisk tilgang, da denne er åbenlys og anskuelig.

Mange af Stockters skulpturer ser ud til at kunne bruges på udflugter i parker, marker og på byens byggetomter. Det prioriteres åbenlyst ikke at de skal være praktiske eller funktionelle. Alligevel formår deres anvendelse at kaste nyt lys over hverdagens (by-)landskaber.

Det er via omveje at Stockter har fundet tilbage til tegning, akvarel og figurativ skulptur, han prøver dog at tilføje medierne en konceptuel dimension.

Stockter arbejder også med større installationer, han skriver og tegner i store skitsebøger og på skriftruller.

Land: Tyskland
Født: 1973